Dětské oddělení v nemocnici v Benešově se stěhuje a rekonstruuje

23. leden 2017

Dětské oddělení v benešovské nemocnici se dnes stěhuje do provizorních prostor. Sídlit tam bude zhruba 8 měsíců, než se podaří vybudovat nové zázemí pro malé pacienty.

„Stěhování bude ukončeno tak, abychom mohli zahájit činnost v nových prostorách dnes okolo 16. hodiny. Po tuto dobu bude probíhat provizorní provoz pro nejnutnější případy,“ vysvětlil primář dětského oddělení benešovské nemocnice Michal Richter.

Místo 21 lůžek se do prozatímních prostor vejde jen 12 postelí. Děti s infekčními onemocněními proto lékaři vůbec přijímat nebudou a horší to bude i s ubytováním rodičů, kteří chtějí své děti v nemocnicích doprovázet. Ale ambulance i pohotovost zůstane podle jeho slov zachována.

Rekonstruované dětské oddělení se přesune ze čtvrtého do pátého patra, kde jsou teď lůžka ošetřovatelské péče. Ta se přestěhují do prostor bývalé zdravotnické školy. V patře, kde doteď bylo dětské oddělení, se rozšíří interna, která potřebuje více pokojů.

Na novém dětském bude mít každý pokoj své WC a sprchu, bude tam jedna velká herna pro starší děti a jedna malá pro ty, které ještě do školy nechodí. Zvětšit by se měla i čekárna v ambulanci. A malé pacienty určitě potěší veselá podoba oddělení. Měla by být v pirátském stylu.

autor: haj
Spustit audio