Diváci v Příbrami gól neviděli, přesto se radovali. Stárkův klub se udržel v 1. lize

3. červen 2019 07:16

Hrozily jim výjezdy do Prostějova, Vlašimi nebo Třince, nakonec se ale fotbalisté Příbrami pořád budou měřit s tuzemskou elitou. Středočeši zvládli baráž o udržení v první lize.

"Obrovsky to ze mne spadlo, protože konec sezony byl hodně náročný - jak fyzicky, tak psychicky," poznamenal kapitán Příbrami Jan Rezek po záchraně v nejvyšší soutěži. 

Jeho týmu nakonec stačila bezbranková remíza. V prvním duelu v Brně totiž hrál 3:3 a uspěl díky vyššímu počtu branek vstřelených venku. 

Mužstvo nadále povede trenér Roman Nádvorník a prezident klubu Jaroslav Starka věří, že budou pokračovat i dva sedmatřicetiletí hráči Jan Rezek a Miroslav Slepička.

"Teď nejsem v žádné ohromné euforii. Mám radost za ty kluky, že ten svůj cíl dotáhli a musím před nimi smeknout. Teď po zápase ještě ani moc nepřemýšlím, co nás čeká v nejbližších dnech, ale nějaké příchody i odchody se dají očekávat," řekl Starka.

Krátká dovolená

Sám Rezek ještě není i vzhledem k letošní ligové novince nadstavbě rozhodnutý. "Smlouvu mám ještě na rok, ale můj věk zrovna nesvědčí mému způsobu hry a takovému počtu zápasů. Takže si dávám několik dnů na rozhodnutí, teď nedokážu jednoznačně odpovědět," prohlásil Rezek. 

"Mám toho skutečně dost, zápas jsem sotva dohrál. Zápasy se kumulovaly, ale nebylo to jen o fyzickém vyčerpání, ale cítím i psychickou únavu, do poslední minuty nebylo jasno. Takže teď se z té záchrany ještě nedokážu ani pořádně radovat," doplnil ostřílený ofenzivní hráč.

S kariérou se naopak rozloučil další zkušený hráč Rudolf Skácel a hostování ze Slavie končí talentovanému Janu Matouškovi. "Dvacet let jsem hrál na profesionální úrovni a jsem hrdý, že jsem tu kariéru přestál bez větších zranění. Ale nedalo se to prodlužovat donekonečna, poslední dva roky v Příbrami už byly navíc. Můj příběh končí zaslouženou záchranou a odcházím se vztyčenou hlavou," uvedl Skácel. 

Hráči Příbrami si kvůli účasti v baráži výrazně prodloužili sezonu a zároveň zkrátili volno před začátkem přípravy na další ligový ročník. Na odpočinek mají Středočeši jen přibližně dva týdny.

autor: Lukáš Michalík | zdroj: ČTK
Spustit audio