Dnes má pro vás Iva Hüttnerová rady pro přípravu masa

Hovězí maso prošpikujeme špekem
Podcasty, rozhovory, příběhy Další podcasty, rozhovory a příběhy Hovězí maso prošpikujeme špekem

Pokud jste milovníci masa, určitě se vám bude hodit pár dobrých rad k jeho přípravě.

Maso při vaření rychleji změkne, když přidáte do vody špetku jedlé sody nebo polévkovou lžíci rumu. I to nejtvrdší maso vám také změkne, když jej budete vařit s několika listy kopřivy.

Maso před pečením potřete citronem a nechte půl hodiny stát. Bude také krásně měkké a křehké. Pokud chcete maso udržet co nejdéle čerstvé, ponořte ho do sladkého mléka nebo mu udělejte zábal z čerstvě umleté kávy, chuť zůstane zachovaná.

Můžete ho také zabalit do utěrky namočené v octě nebo obložit nakrájenou čerstvou cibulí. Ta navíc chrání maso před mouchami. A ještě jedna rada našich babiček. Uzené maso nebude plesnivět a dlouho vydrží, když ho uložíte do otrub.