Do projektu ‚Atletika pro děti‘ se v Kladně zapojili i Rosolová, Klučinová, Helcelet nebo Dvořák

26. září 2015

Radost z pohybu. Takový je cíl projektu Atletika pro děti, jehož šestý ročník vyvrcholil na kladenském stadionu Sletiště. Tam vyrazilo se svými rodiči více než 5 stovek dětí ve věku od pěti do jedenácti let a motivací pro ně bylo i setkání s atletickými hvězdami.

Mezi malými nadšenci byli jak úplní začátečníci, tak viditelně ostřílenější sportovci a navíc jim asistovali u jednotlivých disciplín jen o málo starší závodníci jako například žákyně Kristýna.

„Jako nejsem na tom určitě nějak extra dobře, ale na mistrovství ČR se umísťuju do 10. místa. O téhle akci víme delší dobu, řekli nám to trenéři, tak jsme tady.“

Na Sletišti byla i národní rekordmanka v sedmiboji Eliška Klučinová, která má ke Kladnu pozitivní vztah i díky tomu, že tady několik let studovala a tak ráda přišla podpořit malé atlety.

„Co vím z posledních let, tak se na atletiku hlásí hrozně moc malých dětí. Atletika je očividně baví a to je dobře. Je to potenciál do budoucích let, že někdo u atletiky zůstane,“ věří Eliška Klučinová, kterou kromě autogramiády čekal na stadionu prestižní souboj.

V hodu oštěpem na cíl soupeřila s překážkářkou Denisou Rosolovou, desetibojaři Adamem Sebastianem Helceletem a bývalým trojnásobným mistrem světa Tomášem Dvořákem.

„Myslím, že vyhraje někdo z chlapů. Netrefím se ani na dva metry a Denisa taky neměla ráda oštěp, tak uvidíme.“ A její tušení se v exhibici potvrdilo.

Tomáš Dvořák a Denisa Rosolová na kladenském Sletišti při finále 6. ročníku seriálu Atletika pro děti

Absolutně nejbližším pokusem se sice blýskla Denisa Rosolová, ale v součtu hodů levou, pravou a oběma rukama vyhrál nejzkušenější z kvarteta Tomáš Dvořák, před Adamem Sebastianem Helceletem, který prý bude muset ještě potrénovat.

„Takový zvláštní, dlouho jsem oštěp nedržel a bylo to znát. Přeci jenom je vidět, že Tomáš má více naházeno, musím ho dohnat,“ usmíval se v odlehčené atmosféře jedenáctý desetibojař světového šampionátu v Pekingu Adam Sebastian Helcelet.

autoři: Vojtěch Bureš , jam
Spustit audio