Do Rakovníka míří Maryša, Hašler i Ostře sledované vlaky. Začala přehlídka Wintrův Rakovník

13. březen 2019 18:50

Tylovo divadlo od středy 13. března až do soboty 16. března hostí 43. ročník přehlídky amatérského divadla Wintrův Rakovník. Nejlepší soubory postoupí na celostátní přehlídku Divadelní Piknik Volyně.

Přehlídku zahájili divadelníci ze spolku Tyl Říčany, kteří přivezli hru Pavla Kohouta Přepadení ve třetím poschodí. Celkem se rakovnickému publiku představí devět souborů. „Letos asi uvidíme velkou plejádu inscenací různých žánrů. A je dobře, že většina souborů se obrací ke komediím, což je logické v dnešním světě,“ listuje programem předseda odborné poroty, kterým je umělecký šéf příbramského divadla Milan Schejbal.

K vidění budou hned dvě varianty slavné Maryši bratří Mrštíků. Tragický příběh na festivalu uvede Divadelní soubor domu kultury Krupka. Originální pohled na české klasické drama divákům nabídne Divadýlko na dlani Mladá Boleslav, a to v inscenaci Vávra aneb Všechno co jste chtěli vědět o Maryše a báli jste se Mrštíků zeptat.

Divadýlko na dlani Mladá Boleslav se na přehlídce Wintrův Rakovník představí s incenací Vávra aneb Všechno co jste chtěli vědět o Maryše a báli jste se Mrštíků zeptat

Na rakovnických divadelních prknech se vystřídají také soubory ze Slaného, Sázavy, Dobřichovic, Chocerad a Benátek nad Jizerou. Přehlídku v sobotu večer uzavře pražský soubor Ty-já-tr/Hrobeso, který nabídne Hrabalovy Ostře sledované vlaky. Kdo postoupí na celostátní přehlídku do Volyně, to by mělo být jasné v sobotu před půlnocí.

 

Spustit audio