Do tátovy show bych podruhé nešel, přiznává hudebník David Kraus

24. září 2019

Spousta lidí má zpěváka, hudebního skladatele a textaře Davida Krause spojeného pouze s populární televizní talk show jeho otce Jana Krause. Zlobí ho to.

„Celý život jsem snil o koncertech a hraní s kapelou. Ale tím pořadem, který letos děláme patnáctý rok, jsem dostal absolutní stopku. Stala se z nás zábavová kapela. Stal jsem se podivínem a svět festivalů se ode mě odvrátil,“ konstatoval zklamaně David Kraus v Blízkých setkáních s Terezou Kostkovou.

David Kraus

Jsou to předsudky

Je přesvědčený, že lidem vadilo, že vystupuje společně s otcem. „Ale v televizi nás oslovili! Nebylo to tak, že táta za mnou přišel s tím, jestli bych mu nezpíval v pořadu,“ uvádí to na pravou míru. „Nelituju toho. Ale kdybych mohl něco vrátit, tak bych do toho pořadu asi už znovu nešel.“

Být dítětem slavných rodičů není podle jeho názoru žádná výhra. Naopak. „Je to vlastně překážka a jsou to všechno předsudky. Proto třeba mám romskou kapelu.“

Kdo z rodiny ho přivedl k chovu slepic? Vyšly mu letos rajčata? Jak to, že ho život ve městě neoslovuje? Je si hodně podobný s matkou? Cestuje s rodiči? Jaké byly jeho začátky? Pro koho skládal první písně?

autoři: Tereza Kostková , eh

Související