Dominik Hašek surově napadl a zranil protihráče

19. květen 2003

Policie bude vyslýchat nejslavnějšího světového gólmana ve výslužbě Dominika Haška. Dominátor při utkání extraligy v in-line hokeji surově napadl a zranil svého soupeře Martina Šílu. Ten leží s otřesem mozku, zlomeným nosem a zhmožděninami krční páteře v pardubické nemocnici. Policisté teď zjišťují, jestli Hašek nespáchal trestný čin.

Podrobnosti od jednoho z hráčů utkání, který nechce být jmenován. "Došlo k souboji mezi Martinem Šílou a soupeřem, což byl Dominik Hašek. Oba upadli, byl to normální zákrok, při kterém Hašek vstal, udeřil Šílu hokejkou do obličeje. Ten upadl na zem do bezvědomí. Hned na něj Hašek zaklekl a začal ho mlátit bezdůvodně zezadu hokejkou do hlavy. Hned se tam přiřítilo spoustu hráčů, proběhla slovní výměna. Všichni se o to samozřejmě začali starat, protože Šílovi tekla krev z hlavy. Mezitím Hašek pár hráčům, kteří tam zaklekli, začal mlátit zezadu do hlavy. V tom se jeden z hráčů neudržel a napadl Haška. Mezitím tam Hašek jezdil a vyhrožoval, co všechno provede. Přijela záchranná služba pro Šílu a odvezla ho do nemocnice. Leží na neurochirurgii. Má zlomený nos, otřes mozku a pochroumaný obratle."

Průběh celého incidentu potvrzuje i sudí zápasu Tomáš Würtherle, který je zároveň předsedou komise rozhodčích in-line hokeje. "Patrně došlo k nějakému kontaktu mezi tím poškozeným hráčem a Haškem, každopádně zákrok na Haška byl absolutně běžný zákrok. Nicméně Hašek zareagoval dost neadekvátně, toho poškozeného zezadu srazil krosčekem a pak mu dal několik úderů hokejkou do oblasti krční páteře. ... Rozhodně to byl neadekvátní zákrok, bylo to zkratovité jednání, se kterým jsem se za 15 let, co se pohybuju kolem hokeje, ještě nesetkal."

Podle policejní mluvčí Dany Dolanové teď kriminalisté zjišťují, jestli jeden z nejslavnějších hokejistů světa nespáchal trestný čin. "Policisté šetří událost, ke které mělo dojít včera v odpoledních hodinách na zimním stadionu v Pardubicích. Při sportovním utkání zde došlo ke zranění jednoho z hráčů. Policisté nyní prošetřují, zda nedošlo v souvislosti s tímto ke spáchání trestného činu ublížení na zdraví."

Vyjádření samotného Dominika Haška se Českému rozhlasu ani přes velké úsilí zatím nepodařilo získat.

autoři: ark , mta
Spustit audio