Dřevěné nádobí potřebuje svou údržbu. Jak ho udržet v dobrém stavu?
Dřevěné vařečky časem nasáknou tukem, kterého se zbavíte jednoduše tak, že je vyvaříte. Stačí pouhých deset minut. Až trochu vychladnou, vydrhněte je ještě drátěnkou a naposled opláchněte teplou vodou.
Dřevěné vařečky časem nasáknou tukem, kterého se zbavíte jednoduše tak, že je vyvaříte. Stačí pouhých deset minut. Až trochu vychladnou, vydrhněte je ještě drátěnkou a naposled opláchněte teplou vodou.
Dřevěná prkénka vysychají a praskají. Do dobré kondice j.e vrátíte velmi rychle. Na několik hodin je přikryjete vlhkou utěrkou a praskliny se samy krásně zacelí.
Dřevěnou mísu na salát nebo ovoce ještě před prvním použitím vytřete ubrouskem namočeným v rostlinném oleji. Nikdy ji nemyjte saponátem, vždy jen teplou vodou a po každém umytí znovu naolejujte.
Dřevo je krásné a trocha práce navíc s jeho údržbou stojí za to.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Když vás chytne klasika, nikdy vás už nepustí. I kdybyste se před ní plazili.
Petr Král, hudební dramaturg a moderátor Českého rozhlasu


Nebojte se klasiky!
Bum, řach, prásk, křup, vrz, chrum, švuňk, cink. Už chápete? Bicí! Který nástroj vypadá jako obří hrnec ze školní jídelny potažený látkou? Ano, tympán! A který připomíná kuchyňské police? A který zní jako struhadlo? A který jako cinkání skleničkami? A který zní jako vítr?