Expedice Scrab odstartovala v Mrači na Benešovsku. Deset aut, která už „hodně pamatují“, čeká trasa 2 250 kilometrů

26. únor 2022 19:27

Auto za maximálně 3 tisíce korun. To je základní podmínka pro účast v Expedici Scrab Název vznikl zkomolením anglického slova scrap, tj. šrot. Jedná se o týdenní recesistický závod, při kterém posádky z celé republiky ujedou víc než 2250 km podél českých hranic.

Letos jede taky několik posádek z Prahy, jedna z Příbrami a jedna z Rakovníku. Na sobotním startu se v Mrači na Benešovsku sešlo celkem 17 členů posádek.

Skupinové foto účastníků před startem expedice v Mrači na  Benešovsku

„V dobrém stavu není auto ani jedno, a to kvůli té pořizovací ceně do 3000 korun. Ale zároveň nejsou ve špatném stavu, aby nemohla jet po silnici," uvedl jeden z organizátorů Janis Chadzopulos.

Mezi nejlevnější auta n startu patřila žlutá felicia, která stála 1000 korun. Na cestovatele čeká také doprovodný program, mezi který patří například návštěvy muzeí s tematikou auto-moto. Například muzeum v Nové Bystřici.

Účastníky expedice čeká 2 250 kilometrů

Na opravy svých aut během expedice mají jednotlivé posádky maximálně 1000 korun. Pokud by oprava tuto částku měla přesáhnout, posádka končí. Členové posádky si pak mohou v případě zájmu přesednout do jiného auta a cestu dokončit s ostatními účastníky.

Zájemci mohou dění na expedici sledovat na facebooku, kde najdou denní reporty i živé vstupy.

autoři: Soňa Jindrová , Von
Spustit audio