Felix Slováček připravil uzenou krkovici se švestkovou omáčkou
V Pochoutkách jsme podávali uzenou krkovici se švestkovou omáčku. Prý je to typický jihočeský recept, který ale kdo ví proč dělají spíše na jižní Moravě. Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal si povídali v Pochoutkách se saxofonistou Felixem Slováčkem.
Během vaření jste se dozvěděli lecos o domácí kuchyni, o hraní na saxofon, o cestách za jídlem i nezdarech v kuchyni. Markéta Vejvodová přichystala zajímavý příspěvek o švestkách.
Uzená krkovice se švestkovou omáčkou:
pěkný kousek uzené krkovice vcelku, 8 lžic švestkových povidel, 4 lžíce slunečnicového oleje, 4 lžíce hladké mouky, 1 kávová lžička mleté skořice, 2 třícentimetrové kousky citronové kůry, 6 kostek cukru, špetka soli a voda
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.