Festivalová pohoda. Porta v Řevnicích ani po třinácté návštěvníky nezklamala

18. červenec 2021

Finále 55. ročníku festivalu Porta se v Lesním divadle v Řevnicích se konalo už po třinácté. Představili se tu kapely a interpreti, kteří postoupili z oblastních kol nebo semifinále soutěže. Program byl jako tradičně nabitý známými osobnostmi folk a country.

Jako hosté vystoupili Věra Martinová, Jiří Dědeček, COP, Lokálka, Robert Křesťan a Druhá tráva, Žamboši nebo Zelenáči, kteří zavzpomínali na Mirka Hoffmana, Michala Tučného a Honzu Vyčítala.

Vítěz si odnáší sošku Porty a spoustu dárků, mezi nimiž jsou kytara, mikrofony, sluchátka, nahrávání v profesionálním studiu a další.

Středočeský kraj a Prahu reprezentovali Choroši, Blondýna, Lu's a Five Leaf Clover.

Mezi diváky byli i Helena a Petr z Berouna, kteří nechyběli ani na jednom ze 13 festivalů Porta, konaných v Řevnicích. A jak řekla Anna Roytová z vedení řevnického festivalu, byli první, kteří si na internetu koupili vstupenky na letošní ročník.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.