Fotbalista Josef Jindřišek se v 41 letech chystá na svoji už 14. sezonu v dresu pražských Bohemians. Klub mu prodloužil smlouvu

23. červen 2022

Tradičními fyzickými testy na fakultě tělovýchovy a sportu Univerzity Karlovy zahájili fotbalisté Bohemians letní přípravu na novou sezonu. A nechyběl u toho ani Josef Jindřišek, který i v 41 letech bude pokračovat v první lize. Po konci uplynulého ročníku ale své rozhodnutí tajil a ještě několik dní napínal nejen fanoušky pražského klubu.

"Tady ve Velkých Hamrech jsem slíbil, že se jednou vrátím. Jednou," říká Josef Jindřišek

Bohemians oznámili prodloužení smlouvy s Josefem Jindřiškem dvouminutovým videem, ve kterém se veterán prochází po hřišti ve Velkých Hamrech a záběry i Jindřiškův komentář nahrávaly tomu, že asi přestupuje do místního divizního klubu. Až na úplném závěru videa se objeví titulek, že hráč v Bohemians podepsal novou smlouvu. Fanouškům vršovického klubu se ulevilo, za to ve Velkých Hamrech mohli být naštvaní. Několik hodin před videem se totiž na sociálních sítích Bohemians objevila fotka Jindřiška na velkohamerském hřišti.

"Tohle nebylo moje kafe. Takhle jsem nahlodal jakoby fanoušky Hamru a pak jsem za šest hodin nebo za sedm hodin zveřejnil, že jsme se dohodli na nový smlouvě v Bohemce," vysvětluje Josef Jindřišek, který počítá s tím, že v blízké budoucnosti si za Velké Hamry zahraje.

Zatím ale ještě chce rozšířit svoji sbírku 395 ligových startů. K pokračování v Bohemians ho paradoxně nakopla až úspěšná baráž s Opavou.

Loučení s Bohemians tedy Jindřišek odložil. I nadále tak bude denně absolvovat v součtu přes 220 kilometrů na cestě z Velkých Hamrů na tréninky v Uhříněvsi a zase zpátky.

Ze severu Čech s Jindřiškem jezdí i brankář Roman Valeš a po cestě v Mladé Boleslavi ještě nabírají stopera Lukáše Hůlku. Společně chtějí Bohemians v nové sezoně pomoct k výrazně lepšímu umístění než, kterým bylo letošní čtrnácté místo po nadstavbě.

autor: TP
Spustit audio