Fotbalisté Mladé Boleslavi porazili Slavii a pojistili si třetí místo

31. březen 2014

Mladá Boleslav se po vítězství nad Slavií přiblížila pohárové Evropě. Na třetím místě tabulky už má čtyřbodový náskok před čtvrtými Teplicemi. Naopak Slavia si zkomplikovala boj o záchranu, od sestupových pozic jí dělí pouhé tři body.

V prvním poločase se nehrál příliš atraktivní fotbal. Mladá Boleslav měla míč více na kopačkách, ale do vyložených gólových šancí se nedostávala. První tak mohla skórovat Slavia.

Po pětadvaceti minutách hry si zaběhl za obranu Neves, jeho pokus brankář Diviš vyrazil pouze k Necidovi, ale kanonýr hostujícího týmu zaváhal a jeho dorážku stačil Dosoudil srazit na rohový kop.

V osmatřicáté minutě se měnilo skóre na druhé straně. Po přihrávce Jarolíma postupoval sám na Čontofalského Magera, kterého brankář Slavie zastavil jen za cenu faulu. Následoval pokutový kop a červená karta pro hostujícího gólmana.

K penaltě se postavil mladoboleslavský Ščuk a překonal náhradního brankáře Slavie Černého. Ještě do poločasu přidali domácí druhý gól, když pohlednou akci zakončil do prázdné branky Šultes.

Čtěte také

Slavia za nepříznivého stavu a v deseti hráčích zápas nevzdala a na začátku druhého poločasu byla lepším mužstvem. Hned po deseti minutách pálil Zmrhal a míč se otřel o vzdálenější tyč Divišovy branky.

Při další akci poslal Zmrhal centr před boleslavskou branku, brankář Diviš zůstal stát a Juhar i díky teči jednoho z obránců vstřelil kontaktní gól. Pak mohla dvakrát odpovědět Mladá Boleslav, ale Ščuk mířil vedle a Kúdela trefil pouze brankáře Černého.

O vítězství domácích rozhodl šťastným gólem Chramosta tři minuty před koncem utkání. Po sraženém centru Zahustela se opřel do míče a ten po odrazu od země přeskočil brankáře Slavie.

22. kolo první fotbalové ligy:

FK Mladá Boleslav - Slavia Praha 3:1 (2:0)
Branky: 41. Ščuk z pen., 44. Šultes, 87. Chramosta - 59. Juhar. Rozhodčí: Ardeleánu - Urban, Hrabovský. ČK: 38. Čontofalský (Slavia). Diváci: 4739.
M. Boleslav: Diviš - Kysela, Dosoudil, Kúdela, Rosa (14. Zahustel) - D. Jarolím, Ščuk - Bořil, Magera (76. Štajner), Štohanzl - Šultes (69. Chramosta). Trenér: K. Jarolím.
Slavia: Čontofalský - Dostál, Gecov, Neves, Ritchie (89. Lička) - Zmrhal - Juhar, Hrubý, Piták (77. Nitrianský), Vošahlík (40. Černý) - Necid. Trenér: Pastoor.

Spustit audio