Fotbalisté Příbrami se vracejí do ligy!

6. červen 2008

Středočeské fotbalové kluby úspěšně zvládly závěr druhé ligy. Příbram se díky vítězství 1:0 na hřišti Slovácka vrací do nejvyšší domácí soutěže, hráči Čáslavi remizovali v Ústí nad Labem 2:2 a udrželi druholigovou příslušnost i pro příští rok. V rubrice Na mušce nám na otázky týkající se postupu do 1. ligy odpověděl prezident příbramského klubu Jaroslav Starka

Fotbalisté Marily Příbram se do první ligy vrátí po roční přestávce. Nahrála jim k tomu i porážka Opavy 2:3 v Jihlavě. Právě Opava totiž před závěrečným kolem druhé ligy měla nejlepší výchozí pozici v boji o druhou příčku. Už jistým vítězem druhé ligy byl tým Bohemians Praha. Ten v posledním kole podlehl v derby pražské Dukle 1:3. Bohemka tak nakonec vyhrála druhou ligu před Příbramí o jediný bod.

Utkání Slovácka s Příbramí rozhodl v 59. minutě Danilo De Oliviera, když využil přihrávku z rohového kopu. Oslavit návrat do ligy můžete s příbramskými fotbalisty i vy - například na autogramiádě, která se uskuteční ve čtvrtek 12. června od 15 hodin na příbramském náměstí T. G. Masaryka.

Z druhé ligy sestupují Hlučín a Krč, fotbalisté Čáslavi skončili třináctí.

Spustit audio