Fotbalová Příbram nevyhrála už 12 kol, v ligové tabulce klesla na poslední místo

8. prosinec 2019 16:37

České Budějovice na domácím hřišti porazily Příbram 2:0 a v neúplné tabulce ztrácejí jen dva body na třetí místo. Příbram jako jediná v ligové sezoně venku stále nebodovala, už 12 kol nezvítězila a klesla na poslední příčku.

Zápas začal ve velkém tempu. Hned na začátku druhé minuty domácí Čolič z přímého kopu trefil horní část břevna, poté po Mršičově centru a dorážce na malém vápně zasáhl hostující brankář Kočí a Havelka přestřelil. Na opačné straně měl ve čtvrté minutě ještě větší šanci příbramský Slepička, jehož střelu zblízka z voleje reflexivně vyrazil na roh Drobný.

Na začátku deváté minuty otevřeli domácí skóre. Aktivní Mršič utekl po pravé straně, přihrál před branku a Ledecký střelou na zadní tyč překonal Kočího.

Hosté se postupně oklepali a v první půli se hrál vyrovnaný zápas. Příbramští dokonce před přestávkou drželi častěji míč a aktivněji vstoupili i do druhého poločasu. Střelu střídajícího Zemana ve 47. minutě tečoval na roh Drobný a zkušený gólman zachránil domácí i za chvíli proti Květově ráně.

Jihočeši soupeřův tlak přežili a v 50. minutě přidali pojistku. Na Čoličův povedený centr z přímého kopu si naběhl Havel a z voleje umístil míč do sítě. Domácí stoper zaznamenal už svou pátou branku v ligové sezoně a šestou si mohl připsat v 56. minutě. Penaltu po zákroku gólmana Kočího na Čavoše však neproměnil a přestřelil.

Jihočeši pak s přehledem kontrolovali vedení. Příbram přestala být nebezpečná v ofenzivě a ve čtvrtém utkání po sobě neskórovala. Dynamo soupeři oplatilo srpnovou porážku 0:2.

zdroj: ČTK
Spustit audio