František Nedvěd uvařil Fazolový kotlík sázavského rančera
Do „Pochoutkové osady“, která vznikla v údolí Sázavy pod hradem Český Šternberk, dorazil zpěvák František Nedvěd. Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal ho pozvali na Fazolový kotlík sázavského rančera. On jim za odměnu zazpíval.
Samozřejmě, že se u ohně i povídalo. Od Františka Nedvěda jste se dozvěděli, jaký vztah k trampingu má, jaký je teď tramp, zda už při túře utíkal před divokými zvířaty nebo co dělá ve svém volném čase. Taky vám dal tip na oblíbenou turistickou trasu včetně hospod, které cestou potkáte. Ani v letních Pochoutkách nemůže chybět Rychlovýslech, Slovní hra nebo informace o fazolích.
Fazolový kotlík sázavského rančera:
1 kg vepřového masa, 1 klobása, paprika (červená, zelená, žlutá), cibule, česnek, pepř, sůl, chilli, fazole bílé a červené (v konzervě)
Postup:
Maso, cibuli a česnek nakrájíme, lehce orestujeme na tuku, přidáme sůl, pepř, chilli, opékáme a dusíme, vedle v pánvi opékáme klobásu a papriky nakrájené na proužky. Když je maso hotové, přidáme směs z pánve, dodáme fazole, zamícháme a chvíli povaříme. Pokud kotlík připravujeme v přírodě, můžeme samozřejmě všechno smíchat přímo.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka