Gynekologie, onkologie i kiosek. Mladoboleslavská nemocnice bude příští rok opravovat

19. prosinec 2013

Klaudiánova nemocnice v Mladé Boleslavi začne v příštím roce modernizovat několik oddělení. Investuje do gynekologicko-porodnického oddělení i iktového centra. Začne stavět i nový onkologický pavilon. Nové přístroje nemocnice nakoupí i do dalších oddělení.

Nemocnice získala peníze Středočeského kraje jako zřizovatele, ministerstva zdravotnictví i Evropské unie. Další přidá z vlastních úspor.

„V roce 2014 chystáme několik velkých investic. Jednak zahájení modernizace pavilonu gynekologie, porodnice a dětského oddělení. Pomocí regionálního operačního programu modernizace pavilonu onkologie. Opravy budov lékárny a zdravotnických potřeb a potom pokladna a kiosek. Všechno jsou to investice v řádu několika milionů korun,“ říká ředitel Klaudiánovy nemocnice Luděk Kramář.

Současný onkologický pavilon nevyhovuje požadavkům moderní medicíny. Nemocnice ve druhé polovině příštího roku začne stavět nový, za 50 až 60 milionů korun. Část peněz nemocnice získala z EU. Nové prostory vzniknou i pro oddělené nukleární medicíny a hemodialýzy.


Budoucí investice Klaudiánovy nemocnice:
- nový pavilon onkologie (50 až 60 milionů Kč)
- oprava pavilonu gynekologie a porodnice
(138 milionů Kč)
- nové přístroje do iktového centra
(12 milionů Kč)
- přístroje pro další oddělení (25 milionů Kč)
- oprava lékárny a prodejny zdravotnických potřeb (10 milionů Kč)
- oprava kiosku a pokladny (3,5 milionu Kč)

Za 30 milionů od Středočeského kraje nemocnice přestaví gynekologicko-porodnický pavilon. Stavební práce začnou příští rok na podzim, do roku 2016 si opravy vyžádají kolem 138 milionů korun.

Nemocnice získala 12 milionů korun na přístrojové vybavení, ty poputují do takzvaného iktového centra, tedy oddělení pro léčbu cévních onemocnění mozku jako je například mrtvice.

Přístroje za dalších 25 milionů korun z vlastních zdrojů nemocnice nakoupí do dalších oddělení. V plánu má také modernizaci kiosku, pokladny, lékárny a prodejny zdravotnických potřeb.

Letos nemocnice investovala 24 milionů korun od Středočeského kraje. Opravila vodou poničené oddělení nukleální medicíny, kam se dostala spodní voda z přívalových dešťů. Peníze posloužily i na provoz dětského centra a pohotovostních služeb.

autor: duch
Spustit audio