Halina Pawlowská upekla vepřovou panenku plněnou žampiony

Tentokrát se Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal setkali na Regionu s moderátorkou a spisovatelkou Halinou Pawlowskou. Naučila nás své oblíbené rychlé slavnostní jídlo - plněnou panenku a přílohu, kterou miloval její tatínek - brynzové brambory.

Během přípravy jste se dozvěděli, jak Halinu doma v kuchyni kibicuje její maminka, proč nejedla tvaroh a co má společného s dortem Pawlow. Markéta Vejvodová se vypravila zjistit, odkud se vzala a jak se správně suší italská šunka.

Plněná panenka:
asi 1 kilogram vepřové panenky vcelku, 2 vejce, vanička čerstvých žampionů, prosciutto, olivový olej, hladkolistá petrželka, sůl a pepř

Brynzové brambory:
1 kilogram brambor na přílohu, 250 gramů čerstvé brynzy, hrst hladkolisté petrželky

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.