Hana Buštíková připravila vepřová žebírka s římským kmínem a fazolkami na slanině

V kuchařku se proměnila zpěvačka Kamélií Hana Buštíková. Naďě Konvalinkové a Patriku Rozehnalovi do Pochoutek přinesla recept na dušená vepřová žebírka s římským kmínem a fazolovými lusky na slanině.

Dozvěděli jste se, jak se daly Kamélie dohromady, jaká písničky měla být hitem v Německu a ne v Československu. Hana vám také řekla, co ráda vaří a jí, kde co ochutnala a kdo byl autorem jejich choreografie na jevišti. Soňa Jindrová ve svém příspěvku prozradila něco o fazolových luscích.

Dušená vepřová žebírka:
masitá vepřová žebírka, olej, cibule, česnek, mletý křížový kmín, na zahuštění omáčky mouku nebo solamyl, petrželka, pepř, sůl; jako přílohu si uděláme brambory a fazolové lusky s kouskem másla a slaniny

Postup:
Žebírka zprudka opečeme. Do kastrolu dáme trochu tuku a nakrájenou cibulku, tu necháme zesklovatět, přidáme žebírka, podlejeme vodou, přidáme římský kmín a podusíme v papiňáku; do půl hodiny jsou hotová. Vzniklou omáčku můžeme zahustit solamylem. Jako přílohu jsme zvolili vařené brambory a fazolky - okrájíme je od šťopiček, spaříme horkou vodou, budou mít stále zelenou barvu, slijeme a propláchneme studenou vodou. Poté dáme máslo a slaninu na pánev a osmažíme, přidáme fazolky, až budou měkké, na konec můžeme přidat koření.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka