Hejtmanka Petra Pecková: Na letošní rok chystáme rekordní investice za 6,5 miliardy

4. leden 2022

Hostem pořadu K věci byla hejtmanka Středočeského kraje Petra Pecková (STAN).

V rozhovoru s Tomášem Pancířem hovořila Petra Pecková o přípravách na možný nástup koronavirové varianty omikron, prioritách vedení kraje na rok 2022, možném dalším slučování škol, spolupráci Středočeského kraje s Prahou nebo zapojení kraje do projektu Milostivé léto.

"Rozhodli jsme se, že budeme velmi výrazně investovat, budou to rekordní investice na úrovni 6,5 miliardy korun. Budou to investice zejména do silnic - bude dokončen obchvat Staré Boleslavi, Záp, dokončí se most v Kolíně, rozjede se výstavba parkoviště P+R v Olbramovicích, také se dokončí integrace hromadné dopravy celého kraje," nastínila krajské plány hejtmanka Petra Pecková.

Pokračovat se bude také v optimalizaci sítě středních škol: "Samozřejmě to s sebou nese i nepopulární kroky, některé školy jsme museli slučovat. Byl to nevyhnutelný krok, protože ve třídách bylo šest nebo osm studentů, neměli zajištěnu výuku kvalifikovanými pedagogy. Je možné, že některé střední školy ještě slučovat budeme, některé školy mohou měnit svou strukturu a oborové zaměření, aby odpovídalo 21. století. Změny se budou týkat jednotek škol, nepůjde o desítky," říká středočeská hejtmanka v pořadu K věci.

Spustit audio