Herec Václav Knop se přiznal ke své letní lásce. Okouzlil ho Karlštejn

14. leden 2017

Waldemar Matuška to zazpíval jasně – asi do věží. Právě tam se podle něj schovávají milenci na Karlštejně. Václav Knop ale dokazuje, že lásku je možné prožít přímo na hradním nádvoří.

Známý herec a režisér se totiž zamiloval právě do Karlštejna, a to když tady s herci loni v létě zkoušel muzikálové představení Noc na Karlštejně. Přiznal se k tomu v pořadu Pavla Vítka Tady to znám.

„Už když jsem tam poprvé jel, tak jsem měl mírný třas v osrdí, protože jsem tušil, že to bude velkolepé,“ přiznává herec, kterého si nejspíš vybavíte z komediálního seriálu Hospoda, kde hrál tělocvikáře Jonáše. V poslední době se častěji věnuje režírování, a to platí i o zmiňovaném muzikálu. Potkal se tam i s Pavlem Vítkem, který před naprosto vyprodaným hledištěm hrál a zpíval roli Krále cyperského.

Herci na léto prožité na Karlštejně rádi vzpomínají a vzhledem k úspěchu představení asi málokoho překvapí, že se sem letos znovu vrátí. „To místo má neuvěřitelnou atmosféru. Měl jsem to štěstí, že jsem se mohl jít pomodlit taky do Kaple svatého kříže. Ještě teď když o tom mluvím, podívej se na moje chlupy, jak stojí,“ smál se Václav ve studiu.

Rodák z Turnova se kolem středních Čech motá vlastně celý život. Hledal tady i chalupu. Nakonec ji našel těsně za hranicemi Středočeského kraje – v Horních Beřkovicích. Jak říká, pěstuje si tady oázu klidu a utíká sem před Prahou. I v hlavním městě má ale oblíbená místa – třeba Kampu, kde už víc než 30 let žije. „Místní starousedlíci mě tady ale pořád berou jako náplavu,“ říká s úsměvem Václav.

S Pavlem Vítkem si povídal třeba i o tom, jak osvícený byl Karel IV., ve kterých karlštejnských hospůdkách se cítil dobře a jak ho překvapil muž, který se nahý, jen se šálou na krku, procházel v mrazu na Kampě.

Václav Knop při natáčení pořadu Tady to znám
autor: sap
Spustit audio