Hokejisté Mladé Boleslavi v předkole play off v Plzni po výhře 3:2 vyrovnali stav série

13. březen 2022 09:50

Hokejisté Mladé Boleslavi srovnali stav série předkola play-off s Plzní na 1:1, když předvedli velký obrat na ledě svého soupeře. Boleslavští prohrávali po gólech Tomáš Mertla už o dva góly, především díky výborné třetí třetině ale nakonec skóre otočili a z Plzně si vezou výhru 3:2.

Západočeši začali aktivněji a vyloučení Miloše Kelemena potrestal již ve čtvrté minutě úspěšnou dorážkou Tomáš Mertl. Další nedisciplinovanost hostí sice ve 12. minutě díky zákroku gólmana Koršelje nevyužil bekhendovým blafákem Bulíř, ale vzápětí jeho další pokus dorazil do sítě znovu Mertl a trefou na 2:0 oslavil své páteční šestatřicáté narozeniny.

Viditelně otřesené Bruslaře uchránil za chvíli od další pohromy jen skvělý zásah Gašpera Krošelje proti střele nekrytého Filipa Suchého. Jeho protějšek Dominik Pavlát se musel poprvé předvést až ve 14. minutě, kdy rozklekem zastavil průnik Mária Luntera.

Až v závěru první třetiny Indiáni ukončili svoji převahu dvěma fauly. V 18. minutě ale dokázal Pavlát zlikvidovat dorážku na brankovišti volného Ondřeje Najmana a stihl se včas přesunout i proti střele bez přípravy v podání Davida Šťastného.

Tempo zápasu i díky častým faulům upadlo. Až po polovině utkání již sedmou přesilovou hru hosté konečně zužitkovali, když se elegantní dorážkou s hokejkou mezi nohama prosadil Jakub Kotala. Využil tak třetí ze čtyř dnešních trestů Mertla.

Do závěrečné třetiny naskočili lépe hosté. Příležitost si ale nevypracovali ani při vyloučení Dominika Graňáka, naopak po brejku zahrozil na druhé straně Lukáš Kaňák.

V 53. minutě se však ke sraženému pokusu Šťastného od zadního hrazení dostal první explzeňský Jan Eberle a v pádu bekhendem vyrovnal na 2:2. Necelých pět minut před koncem navíc po chytrém nahození Martina Ševce na zadní tyčku dokonal zblízka obrat Kelemen. Domácí už nedokázali zareagovat z přesilovky, ani při hře bez brankáře.

Stav série je po dvou zápasech 1:1, další zápasy se odehrají v pondělí a v úterý na mladoboleslavském ledě.

autor: Von
Spustit audio