Hokejisté Mladé Boleslavi vyhráli nájezdy a srovnali stav baráže

20. duben 2012

Hokejisté Mladé Boleslavi zvítězili ve čtvrtém utkání baráže o extraligu v Chomutově 3:2 po samostatných nájezdech a srovnali stav série na 2:2. O výhře Středočechů rozhodl hned v první sérii Milan Mikulík.

Úvod zápasu patřil domácímu týmu. Mladoboleslavský gólman Hübl čisté konto udržel do 9. minuty, v tu dobu ho totiž po Procházkově přesné přihrávce obránce Havíř.

Své vedení zvýšili na 2:0 ve 13. minutě. Trefil se Gajovský, který proměnil trestné střílení nařízené za Chaloupkův faul.

V druhé části ale hosté svou hru zlepšili a podařilo se jim i snížit, když brankáře Řehoře překonal střelou na vyrážečku Mikulík.

Následně Mladá Boleslav dostala výhodu přesilové hry čtyři na tři a využila ji k vyrovnání. Stav 2:2 platil i po třetí třetině.

V prodloužení se ale ani jednomu týmu střelecky nedařilo a o vítězi nakonec musely rozhodnout samostatné nájezdy, ve kterých se prosadil jen Mikulík.

Piráti Chomutov - BK Mladá Boleslav 2:3 po sam. náj. (2:0, 0:2, 0:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 9. Havíř (Milan Procházka, Grof), 13. Gajovský z trest. střílení - 23. Mikulík (Chaloupka), 25. Balaštík (Mozík, D. Výborný), rozhodující nájezd: Mikulík. Rozhodčí: Homola, R. Polák - Barvíř, Bláha. Vyloučení: 10:9, navíc Hromas (Chomutov) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 5250 (vyprodáno). Stav série: 2:2.

autor: špo
Spustit audio