Hokejové Kladno posílil mistr světa Kurjanov. Z Litvínova se vrací i Miloslav Hořava

6. prosinec 2017

Hokejisté Kladna posilují v polovině sezóny kádr. Do týmu třetího celku WSM ligy se vrací Miloslav Hořava z Litvínova a také ruský útočník Anton Kurjanov, mistr světa a bývalý spoluhráč Jaromíra Jágra z Omsku.

„Napsal mi Pavel Patera, že by chtěl, abych přijel, protože jeho tým chce postoupit do extraligy. Poseděl jsem doma, popřemýšlel a rozhodl se, že tady chci hrát, tak jsem přijel,“ vysvětluje Anton Kurjanov.

Čtyřiatřicetiletý útočník pomohl v roce 2009 Rusku k titulu mistrů světa. V posledních sezónách sice působil v Chanty-Mansijsku, ale většinu zápasů v KHL odehrál v dresu Omsku. Tam se potkal i s majitelem Rytířů Jaromírem Jágrem.

„Vzpomínám, že mi bylo dvacet let. Jágr přijel, já měl otevřenu pusu, vyvalené oči. Takové okamžiky jsou významné pro každého sportovce. Myslím, že když přijede sem, tak děti na něj koukají také tak. Patří mezi nejlepší hokejisty, s kterými jsem hrál. Kovalčuk, Malkin, Ovečkin, Jágr. Každý se mi líbil svojí hrou, ale samozřejmě mezi staršími hokejisty je on tím nejlepším,“ popisuje Kurjanov.

Právě jeho zkušenosti by měly pomoci Kladnu k lepší produktivitě v zápasech. Ve středečním duelu proti Vsetínu to ale ještě nebude.

Čtěte také

„Ne, ještě hrát nebudu, protože mi ještě nepřišla z Ruska transfer karta. Potom uvidíme. Mám za sebou teprve jeden trénink a jsem po cestě hodně unavený, ale myslím, že za týden to bude už úplně v pořádku,“ slibuje 176 centimetrů vysoký forvard.

Sám mistr světa si moc dobře uvědomuje, do jak slavného klubu přichází. Chce mu pomoci k návratu mezi elitu.

„Jágr tu byl, Patera. Koukal jsem na fotografii, byl tam Kaberle, ale to je minulost, teď je tu nový tým, nové zadání. Pokusím se tady vyhrát další soutěž. Úkol je jasný, postup do extraligy,“ dodává nová posila kladenského klubu Anton Kurjanov.

autor: pka
Spustit audio