„Holky, měly jste mě vidět, když mi bylo šedesát!“ chechtá se čerstvý osmdesátník Josef Laufer

12. srpen 2019

Nevypadají osmdesátníci jinak? Nepletou se jim nohy i myšlenky? Tak nějak se v Blízkých setkáních na úvod ptal Aleš Cibulka, když viděl zpěváka Josefa Laufera.

„Ty jsi přiběhl a vypadáš jako energický šedesátník,“ nepřestával se divit moderátor. „Je to všechno v hlavě,“ zněla lakonická odpověď. „Já mám frekvenci mluvy jako by mi bylo 30! Holky v divadle za mnou chodí a ptají se: Jak to děláš? A já jim odpovídám: Holky, měly jste mě vidět, když mi bylo šedesát!“ směje se zpěvák, jehož maminka byla ze Španělska a tatínek z Moravy.

Josef Laufer

Takže to bude i rodinnými kořeny? „Po dlouhé době jsem byl teď ve Španělsku za jednou z mých sestřenic, která mě představila mojí jediné ještě žijící tetě a té je 93. Takže ten kořínek tam bude. Všimni si, jak je ve stáří důležité vrátit se k původní myšlence,“ vypráví Josef Laufer s humorem a pak zvážní. „Člověka nikdy nesmí opustit dětská zvídavost. Musí být neustále příjemně překvapenej,“ medituje a dává k dobru “narozeninový" sen:

„Byl jsem na šíleném kopci. Byl jsem na úplné špičce, když opadla mlha, já se rozhlédl kolem a viděl kolem spousty dalších kopců. A řekl jsem si: Hm, tak to mám ještě co dělat!“

Kde a kdy v sobě objevil touhu psát? V kolika letech se začal učit česky? Na co ze své kariéry rád vzpomíná? Kde a jak se setkal s L. Armstrongem a skupinou Beatles? Je jeho žena slavná? Jak dlouho jsou spolu?

autoři: Aleš Cibulka , eh

Související