Hvězdné návraty a pohádku s oblíbenou „Bohdalkou“ připravily regionální stanice Českého rozhlasu

28. duben 2021

Herečka Jiřina Bohdalová slaví 90. narozeniny a my se připojuje ke gratulantům speciálním víkendovým programem.

V sobotu bude Jiřina Bohdalová excelovat v hlavní roli pohádky o jednom malém medvídkovi jménem Míša Kulička, který žije se svou maminkou v jednom krásném lese, a jeho největším přáním je poznat svět. Bohužel je tak trochu neposlušný a zapomíná poslouchat svou maminku. Častokrát také vymýšlí spousty rošťáren, které se mu následně pořádně vymstí.

Pohádku na motivy Josefa Menzela pro rozhlas napsala Jaroslava Kubištová, režie Jan Berger. Dále účinkují Antonie Hegerlíková, Vilém Besser a další.

A nedělní odpoledne od 16 hodin bude patřit speciálnímu vydání pořadu Hvězdné návraty s Jiřinou Bohdalovou. „Těšit se můžete na známější i méně známé ukázky z její bohaté televizní i rozhlasové tvorby,“ dodává autor pořadu Patrik Rozehnal.

„Jiřina Bohdalová je výjimečná. Někdo je dobrý v divadle, jiný ve filmu nebo estrádě. Ona ve všem. Kdyby žila v jiné době a jinde, byla by jednou z nejslavnějších a nejbohatších hereček světa. Takový komediální talent by nemohl ujít pozornosti hollywoodských filmařů.“
režisér Zdeněk Zelenka

Láskyplně přezdívaná „Bohdalka“ je držitelkou mnoha prestižních ocenění. Dvakrát získala Českého lva (v roce 1993 za roli v pohádce Nesmrtelná teta a v roce 1995 za rli ve filmu Fany). Osmkrát za sebou vyhrála televizní diváckou cenu TýTý. V roce 2016 na KFF získala ocenění za mimořádný umělecký přínos české kinematografii. V 89 letech si založila účet na Instagramu.

Sobota

16:04 Hvězdné návraty s Jiřinou Bohdalovou I.

20:04 Pohádka Míša Kulička

Neděle

16:04 Hvězdné návraty s Jiřinou Bohdalovou II.

Nenechte si ujít narozeninový speciál v našem vysílání!

Spustit audio