Hygienici v kraji potvrdili 612 pacientů s koronavirem. Vyléčilo se 28 lidí, devět jich zemřelo

9. duben 2020 11:53

Ve středu přibylo v kraji 39 pacientů s potvrzenou nákazou koronaviru. Jde o nejvyšší denní nárůst od vypuknutí pandemie. Celkem ve středních Čechách onemocnělo 612 lidí. Zemřelých je devět, počet se oproti předcházejícímu dni zvýšil o jednoho. Vyléčeno je v nejlidnatějším kraji České republiky 28 lidí. 

Nejvíce potvrzených případů nákazy je v okresech Praha-východ a Praha-západ, a to 113, respektive 85. Následuje Benešovsko s 66 případy.

Nejpříznivější situace je na Rakovnicku a Kutnohorsku, kde je deset, respektive 162 potvrzených případů.

V karanténě nařízené hygieniky je ve středních Čechách 284 lidí. Další posílají do karantény jejich praktičtí lékaři, ty ale hygienici neevidují. Testováno na možnou nákazu bylo v kraji 3154 lidí.

Podle webu ministerstva zdravotnictví je ve Středočeském kraji evidováno 650 případů nákazy, ministerstvo však případy počítá podle trvalého bydliště nakažených. Řada nakažených ale mohla být testována v Praze, kde mnozí obyvatelé regionu přechodně bydlí.

Počet lidí s nemocí covid-19, kteří zemřeli v českých nemocnicích, převýšil 100 případů. Podle aktualizované statistiky ministerstva zdravotnictví stoupl počet úmrtí za středu a dnešek o 11 na 104. Celkem je v Česku ke čtvrtečnímu ránu 5335 prokázaných případů nákazy novým koronavirem.

zdroj: ČTK
Spustit audio