I dospělí mohou mít akné. Jak s ním bojovat?

Většinu lidí trápí pupínky, jizvičky a černé tečky hlavně v pubertě, někoho se ale drží také v dospělosti. Existuje spousta důvodů, proč některé z nás akné jen tak zlobit nepřestane, stejně jako způsobů, jak se s ním vypořádat. A právě o tom jsme mluvili s kosmetičkou Evou Přibylovou.

Akné patří k nočním můrám dospívajících. Dozvěděli jste se, proč nás trápí právě v pubertálním věku. U některých ale výskyt nekončí s koncem puberty. Čím to je? Mohou za to také často zmiňované doprovodné faktory jako psychický stres, vnitřní choroby, nevhodná kosmetická péče nebo léky?

Objasnili jsme si, jak s akné bojovat. Například víme, jak se vypořádat s černými tečkami v rozšířených pórech a také jsme si řekli, zdali je dobré odstraňovat červené pupínky s bílou čepičkou.

Probrali jsme také, co nám může pomoci, když už se akné objeví. V případě žen je situace o něco jednodušší, protože mohou nevzhledné pupínky zakrýt dekorativní kosmetikou. Věnovali jsme se proto i tématu vhodných přípravků, které nedráždí kůži, ale naopak ji uklidňují.

Spustit audio