I v pandemii můžete zajít na film. Na Strahově funguje autokino

2. únor 2021

Strahovský stadion zažil od svého založení před 95 lety stovky velkolepých akcí. Například koncert Rolling Stones, na který přišlo v srpnu roku 1990 sto tisíc lidí. V posledních letech ale zel prázdnotou. Jisté oživení přišlo paradoxně až s covidovou pandemií. Loni tam totiž vzniklo autokino, které zůstává stále v provozu. S hlavní organizátorkou strahovského drive-in kina Adélou Maternovou si povídal kolega Václav Müller. 

Autokino na Strahově dokáže v této době dodržovat vládní opatření a fungovat. „Je to tím, že máme vydané vlastní hygienické stanovy. Všichni naši diváci jsou seznámeni s tím, že nesmí vystupovat z vozu. Můžou si dojít maximálně na toaletu,“ vysvětluje Adéla Maternová.

Kdo si chce užít kino se vším všudy, může si u filmu i zamlsat. Na místě totiž funguje výdejové okénko. „Prodáváme z okénka do okénka. Preferujeme bezkontaktní platbu, takže ten kontakt s obsluhou je minimální.“

Vice o vstupenkách a programu se dozvíte zde.

autoři: Václav Müller , jp
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.