Imunitu si můžeme posílit jednoduchými, ale účinnými prostředky

23. duben 2020

K zlepšení imunity nám pomůže dodržování pitného režimu, procházky na sluníčku, pohyb na čerstvém vzduchu, některé druhy potravin a hlavně psychická pohoda, jak radí doktorka Kateřina Cajthamlová.

Vlastní imunitu můžeme posilovat jednoduchými prostředky, které nás ani nemusí nic stát. Za jeden z nejdůležitějších, který ale často zanedbáváme, považuje doktorka Kateřina Cajthamlová kvalitní pitný režim:

„To, co máme všichni doma, ale většinou správně nevyužíváme, je čistá voda. Voda je hlavní médium, ve kterém probíhají všechny možné metabolické reakce v našem organizmu. To znamená, že voda nejen přináší živiny každé buňce, ale také z nich odvádí zplodiny. Můžeme se nám stát, že pokud budeme omezovat pitný režim, tak si můžeme dokonce vypnout signál žízně. A to je velmi špatné, často se to stává zejména starším lidem. Nejlépe uděláme, pokud se zavodňujeme čistou vodou a pitný režim si pečlivě hlídáme.“

V záznamu pořadu také uslyšíte, jaké potraviny jsou pro posílení imunitního systému vhodné a rady, jak si udržet psychickou pohodu.

Spustit audio