Indiáni kontra Rytíři. Tým Jaromíra Jágra na soupeře z Plzně nestačil, prohrál 3:1

27. listopad 2019 07:58

Plzeň porazila Kladno 3:1 a přiblížila se k vedoucí Spartě na tři body. Přes střeleckou převahu se Indiáni gólově prosadili až v prostřední části, kdy se trefil nejprve Milan Gulaš a po něm v oslabení Vojtěch Budík. Mladá Boleslav vydřela tři body s Hradcem Králové výsledkem 1:0 .

Rytíři se prosadili až v 57. minutě přesilovkovým gólem Ladislava Zikmunda po nahrávce Jaromíra Jágra, na zvrat už v zápase na plzeňském ledě po šesti letech neměli sílu. Výhru Škody pojistil Matyáš Kantner.

„Kladno se zvedá, je to jiné mužstvo než v přípravě. Začínají dělat problémy celé extralize. Prokázali, že hrají dobře, ale naštěstí jsme to ubojovali a máme tři body. Hráli jsme dnes pořád svůj hokej, který nás zdobí a přes jejich snížení jsme si to pohlídali,“ zhodnotil souboj se Středočechy útočník Škody Matyáš Kantner, jenž se jako levé křídlo prvního útoku střetával opakovaně na ledě s legendou Jaromírem Jágrem.

Rozhodl jediný gól

Mladá Boleslav ukazuje, že se jí daří v obraně, Hradec Králové se zase trápí v útoku. A tak v extraligovém zápase zůstaly body na středočeském ledě po výhře 1:0. V závěru první třetiny skoroval domácí obránce David Bernard. 

Sám přitom netuší, jak se puk do branky dostal. "Snažil jsem se to tlačit za bránu, ale takhle, jak to tam zapadlo, to by nevymyslel ani blázen," usmál se střelec Bernad.

Hradec je v tabulce osmý, Středočeši pátí. 

autor: František Kuna | zdroj: iROZHLAS.cz
Spustit audio