Internu rakovnické nemocnice čeká rekonstrukce. O pacienty bude postaráno na jiných odděleních i v nemocnicích v Kladně a ve Slaném

30. červen 2020

Interní oddělení rakovnické nemocnice bude v červenci kvůli opravě zavřené. Ambulantní ošetření, 24 hodinová akutní interní ambulance a intenzivní péče ale zůstanou i po dobu rekonstrukce v provozu. Po tu dobu budou rakovnickou internu  „zastupovat“ interny v Oblastní nemocnici Kladno a Nemocnici Slaný.

„Prosíme naše pacienty o pochopení kvůli dočasnému omezení našich služeb, po skončení rekonstrukce se však dočkají lepšího prostředí v interním oddělení,“ uvedl ředitel nemocnice Tomáš Jedlička.   

Jak dodal ředitel nemocnice pro rakovnický týdeník Raport, dojde v rámci rekonstrukce mimo jiné k výměně starých dřevěných oken a podlahových krytin. Ukončení rekonstrukce je plánováno k 31. červenci.

„Intenzivní péče bude (v červenci) přijímat pacienty v plném rozsahu, na ambulanci budou čtyřiadvacet hodin denně řešeny případy, které lze řešit bez hospitalizace. Současně budou vyčleněna lůžka pro pohotovostní případy na chirurgii a gynekologii, kde budou péči poskytovat internisté. O spolupráci při poskytování lůžkové péče v průběhu července jsme požádali vedle záchranné služby i nemocnici Kladno a Slaný,“ vysvětlil ředitel.

Od 1. července dojde i ke změně na pozici primáře interního oddělení Masarykovy nemocnice v Rakovníku. Novým primářem bude MUDr. Vojtěch Grossmann.

V současné době se také dokončuje i parkoviště pro pacienty. „Stavební část parkoviště by měla být dokončena počátkem července, instalace technologií jako vjezdové brány a platební automat do konce července. Parkoviště bude sloužit pro pacienty a návštěvy nemocnice. Vjezdový režim zůstane stejný jako v současném areálu, kapacita by měla být 64 míst,“ dodal Jedlička.

zdroj: ČTK
Spustit audio