Iva Hüttnerová má rady do kuchyně: voňavější koláč i lesklejší poleva
24. listopad 2022
Mám pro vás několik tipů do kuchyně. Chléb nebude plesnivět, když do nádoby, ve kterém ho skladujete, přidáte kousíček syrové brambory.
Ještě voňavější jablečný koláč upečete, když jablka před přípravou namočíte na půl hodiny do bílého vína. Polevy a omáčky budou jemnější a lesklejší, když do nich zašleháte žloutek. A nakonec ještě tip pro křupavý bramborák. Zkuste do těsta nastrouhat kousek celeru. Nejenom, že ho v bramboráku nepoznáte, ale křupavost bude skutečně zaručena. Vaše Iva Hüttnerová.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
S hereckými hvězdami poznejte tajemství textu starého dva tisíce let
Ondřej Kepka, režisér a moderátor


O věrné lásce statečného Chairea a sličné Kallirhoy
Román byl napsán pravděpodobně už v prvním století našeho letopočtu a možná dokonce i dříve. Jde o první dochovaný milostný a zároveň i dobrodružný román nejenom antického, ale vůbec evropského písemnictví.