Jahody. Sezónní ovoce, které chutná a má blahodárný vliv na naše zdraví
Jahodové knedlíky, kynuté koláče, bublanina nebo domácí zmrzlina. To všechno jsou pochoutky z čerstvých jahod, bez kterých se přelom jara a léta nikdy neobejde.
Toto oblíbené sezónní ovoce ale není jenom delikátní, je také velice zdravé. Jahody pomáhají při překyseleném žaludku, při chudokrevnosti, revmatismu, dně nebo proti žlučovým, ledvinovým a močovým kamenům. Navíc jsou dobré pro posílení srdce i nervů a dokonce jsou vhodným ovocem při dietě.
A věděli jste, že obsahují více vitamínu C než citron? Jahody jsou zkrátka voňavý a lahodný zázrak přírody. Tak si je nezapomeňte dopřát.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Když vás chytne klasika, nikdy vás už nepustí. I kdybyste se před ní plazili.
Petr Král, hudební dramaturg a moderátor Českého rozhlasu


Nebojte se klasiky!
Bum, řach, prásk, křup, vrz, chrum, švuňk, cink. Už chápete? Bicí! Který nástroj vypadá jako obří hrnec ze školní jídelny potažený látkou? Ano, tympán! A který připomíná kuchyňské police? A který zní jako struhadlo? A který jako cinkání skleničkami? A který zní jako vítr?