Jak pěstovat česnek v pokoji, jak si vybrat konferenční stolek, ještěrkovec velký

23. únor 2013

Česnek sice musíme pojídat opatrně, ale rozhodně bychom si ho měli dopřát, pokud myslíme na své zdraví a imunitu. Poradili jsme vám, jak si vybrat konferenční stolek.

Jak pěstovat česnek v pokoji
Česnek bychom měli jíst opatrně, pokud jdeme do práce nebo do společnosti, tak raději vůbec ne. Rozhodně bychom si ho ale měli dopřát, pokud myslíme na své zdraví a imunitu. Česnek nemusíte kupovat dovážený z Číny nebo předražený na farmářských trzích. Můžete si ho jednoduše vypěstovat doma. O tom, jakou péči pokojový česnek potřebuje mluvila Markéta Vejvodová se Zdenou Krulichovou ze Zahradnictví Krulichovi.

Česnek

Portrét sběratele Milana Wolfa
Desítky let sbírá Milan Wolf téměř všechno, co má souvislost se starým filmem. Vlastní sbírku kamer, promítaček, plakátů, fotografií a dalších pozoruhodných věcí z první poloviny minulého století. O svém koníčku a o tom, co díky němu prožil, si nedávno povídal s Janem Zítkou. A ten pro nás připravil krátký portrét sběratele Milana Wolfa.

Promítačka

Jak si vybrat konferenční stolek
Pořídili jste si na Vánoce novou sedací soupravu a zjišťujete, že vám nevyhovuje starý stolek? Dnešní nové konferenční stolky mají nejrůznější tvary i materiály a můžete je šikovně sladit s interiérem i vašimi potřebami. Na vše potřebné k výběru i užití se ptala Markéta Vejvodová bytové designérky Věry Tomíčkové z TOTO studia.

Sedací souprava s konferenčním stolkem

Ještěrkovec velký
Ještěrkovce velkého bychom ve volné přírodě našli ve východní Africe. Setkat se s ním ale můžeme také v ZOO a u některých teraristů. Je to téměř půl metru dlouhý ještěr, který umí také dobře plavat. O jeho životě v přírodě, ale i o podmínkách, které potřebuje v lidské péči, zjišťoval Jan Zítka při setkáním s Petrem Velenským z pražské ZOO.

Logo

A co vás čeká v příštím díle?
Pokud chcete mít na zahrádce krásné růže, rozhodně vám nebudou růst do krásy jen tak samy od sebe. O tom, jaké druhy růží vybírat, mluvila Markéta Vejvodová u s RNDr. Jiřím Žlebčíkem,více se dozvíte v Hobby magazínu už za týden. Potřebovali byste novou ložnici a nemůžete si vybrat ze současné nabídky? Máte možnost nechat si ložnici postavit přímo na zakázku. Vše potřebné pro vás zjišťovala kolegyně Markéta Vejvodová. V chovatelské rubrice se tentokrát zaměříme na drobné hlodavce. Co vše bychom měli vědět, než si domů hlodavce pořídíme, se dozvíte od chovatelky Dagmar Zíkové.

Dobrá rada na závěr: Struhadlo jako nové
Pokud máte struhadlo tupé, není problém ho nabrousit. Stačí k tomu jen kladívko a hřebík. Velikost hřebíku vyberete podle velikosti dírek na struhadle. Postup je jednoduchý. Do každého otvoru postupně vložte špičku hřebíku a trochu na ni klepněte kladívkem. Až je proklepnete všechny, struhadlo bude zase ostré. Budete se divit, jak dobře zase funguje.

Spustit audio