Jak upravit mleté maso doma, když ho nezpracujeme hned. Radí řezník František Kšána

Mleté maso by se mělo zpracovat do nejlépe do 24 hodin

Pokud nechcete zpracovat mleté maso hned, doporučuji zamíchat směs bez vajíčka jen se solí a kořením.  

Pak zabalit, aby tam nebyl vzduch a uložit do lednice. Nejlépe – pokud v lednici je – dát do nulové zóny, nebo dozadu ke chladící desce. Doporučuji ho zpracovat do 24 hodin, maximálně do dvou dnů.

František Kšána

Řezníkem se stal na popud svého otce. Vyučil se v tehdy vyhlášených řeznictvích v Praze a učil se od bardů z první republiky. V 80. letech žil a pracoval v Libyi.

Po revoluci si otevřel vlastní řeznictví v Praze 6 – Břevnově, kam za ním jezdili zákazníci nejen z Prahy, ale celé země.

Tvrdí, že dobrého řezníka poznáte podle čistého obchodu a pultu, podle vůně masa a jeho vizitkou jsou tři základní produkty. Patří mezi ně sekaná, tlačenka a špekáčky.

Řezník František Kšána