„Jak vaří? Já říkám: Odpočiň si, jdeme do restaurace.“ Petr Malásek a Dana Morávková u Jana Čenského

3. říjen 2021

Herečka Dana Morávková a skladatel Petr Malásek jsou spolu víc než dvacet let. Rádi snídají v kavárnách a jezdí na výlety. Petr je navíc vášnivý motocyklista.

„Já vstávám brzy, i v pět. Dřív jsem ten čas užíval k práci, teď bloumám, a čekám, až se rodina probudí,“ říká Petr Malásek v pořadu Jana Čenského My dva a čas. I Dana Morávková při natáčení vstává brzy.

„Někdy je Petr ještě v posteli a já běhám po bytě jako motorová myš. Nástup v maskérně je v nekřesťanskou dobu. Cestou potkávám jen popeláře.“ Proto když je čas, snídají ve vytipovaných kavárnách a jezdí na výlety. A dovolenou rádi tráví sportovně.

Narozeniny tráví růžovém hotelu

Petr Malásek

„V Rakousku jsme objevili hotel, který vypadá jako růžová cukrárna. Zamilovali jsme se do něj už na fotce.  Jezdíme tam už léta a já tam slavím narozeniny. Rezervaci si vždycky děláme už na příští rok. Víme, že nesmíme umřít, ani onemocnět,“ říká Dana Morávková.

Dana vaří ráda, ale její repertoár není veliký

Jak prozradil v závěrečném testu Petr Malásek, Dana ráda vaří, ale její repertoár není úplně veliký. „Já říkám: Odpočiň si, jdeme do restaurace.“ Vysekl Daně poklonu coby řidičce. „Já miluji řízení, a Petr mi několikrát řekl, že jezdím jako chlap.“ Mají nějakou sběratelskou vášeň? Danina vášeň pro kabelky je známá. Ale že Petr sbírá mikrotužky, se příliš neví.

Je sport dobrá průprava na život? Co má Petr Malásek radši, komponování nebo koncerty?  Kam rádi jezdí na výlety? Kdo zažehl v jejich synovi lásku k literatuře? Co Danu Morávkovou potěší? Více uslyšíte ze záznamu.

autoři: Jan Čenský , zk
Spustit audio

Související