Jaký byl dětský den na Řepařské drážce v Kolíně?

9. červen 2012
Region expres , Region expres , Region expres

Na mnoha místech České republiky byl ten minulý víkend ve znamení Dne dětí. Připomněli si ho i nadšenci, které spojuje železniční historie. Například na branickém nádraží v Praze, v muzeu Českých drah v Lužné u Rakovníka nebo na Řepařské drážce v Kolíně.

Na mnoha místech, i těch železničních, patřil minulý víkend dětem. Řepařská drážka nepředstavovala v tomto směru žádnou výjimku. Ostatně, můžete se přesvědčit sami. Natáčeli jsme v Sendražicích.

Kolínskou řepařskou drážku jsme neopustili ani ve druhém příspěvku. Jen mužské hlasy jsme vyměnili za jediný ženský. Patřil Elišce Francové, asistentce ředitele Klubu pro obnovu řepařské drážky.

Pozvánka:
Nesmíme zapomenout vás pozvat do muzea Českých drah v Lužné u Rakovníka, protože 16. a 17. června se totiž právě tam uskuteční mezinárodní setkání parních lokomotiv. Přijedou z Německa, Polska, Rakouska a Slovenska. Na trase z Prahy do Lužné u Rakovníka vyjede i parní vlak.

Zprávy z železnice:
Jak už na vlnách Českého rozhlasu Regionu zaznělo, České dráhy uvedli do provozu ve Středočeském kraji pět nových jednotek Regionova. Kde jezdí konkrétně? Obslouží cestující na tratích Kolín - Ledečko a Kutná Hora - Zruč nad Sázavou. Soupravy nabízí přeci jen větší komfort cestujícím, než tomu bylo v případě doposud fungujících motorových vozů ze sedmdesátých a osmdesátých let minulého století. Co je jejich předností? Pasažéři jistě ocení textilem potažené sedačky, audiovizuální informační systém a bezbariérové toalety.

Následující vydání Region expresu můžete okořenit svými náměty a postřehy i vy. Stačí jediné - napsat na e-mailovou adresu pavel.petr@rozhlas.cz.

autor: Pavel Petr
Spustit audio