Jaký trik způsobí, že maso při vaření rychleji změkne a čím ho potřít před pečením?
Pokud jste milovníci masa, určitě se vám bude hodit pár dobrých rad k jeho přípravě.
Maso při vaření rychleji změkne, když přidáte do vody špetku jedlé sody nebo polévkovou lžíci rumu. I to nejtvrdší maso vám také změkne, když jej budete vařit s několika listy kopřivy.
Maso před pečením potřete citronem a nechte půl hodiny stát. Bude také krásně měkké a křehké. Pokud chcete maso udržet co nejdéle čerstvé, ponořte ho do sladkého mléka nebo mu udělejte zábal z čerstvě umleté kávy, chuť zůstane zachovaná.
Můžete ho také zabalit do utěrky namočené v octě nebo obložit nakrájenou čerstvou cibulí. Ta navíc chrání maso před mouchami. A ještě jedna rada našich babiček. Uzené maso nebude plesnivět a dlouho vydrží, když ho uložíte do otrub.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.