Jan Pokorný uvařil rybářské špagety s dary moře

Ochutnali jsme jídlo, které si přímo z Paříže přivezl moderátor Českého rozhlasu 1 - Radiožurnálu Jan Pokorný. Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal vařili pod jeho dohledem špagety po rybářsku s mořskými plody.

Během vaření jste se dozvěděli, jak se nakupuje v pařížské tržnici, proč je nebezpečné jíst neprověřené mušle, jací jsou francouzští řezníci a proč je francouzská kuchyně zapsána na seznam UNESCO.

V reportáži jste se dozvěděli, co to jsou kalamáry a v povídání Jana, jak se jí během ranního vysílání na Radiožurnálu nebo proč ho podezírali, že před vysíláním pije.

Špagety po rybářsku:
nejlépe domácí špagety, olivový olej extra virgin, česnek, celá lahev bílého suchého vína, mušle srdcovky neboli vongole, slávky, kalamáry, krevety, cherry rajčata, sůl a pepř

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.