Jan Zadražil upekl buřty na černém pivu
Herec a tanečník Jan Zadražil upekl Nadě Konvalinkové a Patriku Rozehnalovi v Pochoutkách pravé české hospodské jídlo - buřty na černém pivu.
Při přípravě buřtů na sebe Honza prozradil, jak často vaří, jak se stal pizzařem v Praze, co je na míchání těsta na pizzu nejtěžší, kdy se naučil jíst ryby, proč tančí na jevišti a jak se mu tančí na konkurzu do muzikálu.
Buřty na černém pivu:
4 telecí párky (8 nožiček), ostrý i sladký kečup, 4 cibule, láhev černého piva
Postup:
Osm nožiček párků rozkrojíme na půlky, nakrájíme si čtyři cibule na kolečka. Vložíme párky s cibulí do zapékací misky (pekáčku) a zalejeme sladkým a ostrým kečupem a zalijeme černým pivem své oblíbené značky. Necháme zapéct v troubě na 180 až 200 °C.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.