Jan Zadražil upekl buřty na černém pivu

Herec a tanečník Jan Zadražil upekl Nadě Konvalinkové a Patriku Rozehnalovi v Pochoutkách pravé české hospodské jídlo - buřty na černém pivu.

Při přípravě buřtů na sebe Honza prozradil, jak často vaří, jak se stal pizzařem v Praze, co je na míchání těsta na pizzu nejtěžší, kdy se naučil jíst ryby, proč tančí na jevišti a jak se mu tančí na konkurzu do muzikálu.

Buřty na černém pivu:
4 telecí párky (8 nožiček), ostrý i sladký kečup, 4 cibule, láhev černého piva

Postup:
Osm nožiček párků rozkrojíme na půlky, nakrájíme si čtyři cibule na kolečka. Vložíme párky s cibulí do zapékací misky (pekáčku) a zalejeme sladkým a ostrým kečupem a zalijeme černým pivem své oblíbené značky. Necháme zapéct v troubě na 180 až 200 °C.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Procházet se vesmírem a dotýkat se hvězd je možné i ve svěrací kazajce…

Jan Pokorný, projektový manažer ČRo

Jack London Tulák po hvězdách

Tulák po hvězdách

Koupit

Vězeň Darrell Standing, původně profesor agronomie, byl za vraždu svého kolegy odsouzen na doživotí. Pět let pak strávil ve tmě v samovazbě, dost často i ve svěrací kazajce.