Jana Homolová v 85 letech odevzdala služební průkaz biletářky v Divadle Gong. Stará si ale nepřipadá

23. prosinec 2021

Stále usměvavá Jana Homolová dělala biletářku v Divadle Gong 25 let a ani jednou se nestalo, že by nepřišla do práce. V Gongu vystřídala práci šatnářky, pokladní, ale nejraději vítala návštěvníky a kontrolovala jim vstupenky. Teď se rozhodla skončit a přenechat práci mladším. Redaktor Honza Macoun ji doprovázel při odevzdání služební průkazky.

„Ano prosím, já už jsem skončila, protože sem chodím 25 let a tak si myslím, že to stačilo,“ říká biletářka, která má na všechno odpověď a pořád se směje.

Ve svých 85 letech je paní Homolová stále aktivní a plná energie. Má ráda lidi a kulturu, cestuje a cvičí. Celý život pracovala v projektové kanceláři. Po odchodu do důchodu ale potřebovala do společnosti, a tak začala pracovat pro Divadlo Gong. Nejprve jako šatnářka, potom jako pokladní a nakonec se stala biletářkou. Vzpomíná, že jednu dobu jí říkali „manažerka dveří.“

Hana Homolová, dlouholetá biletářka Divadla Gong

„To bylo až posléze, když se ten manažér uchytil. Jinak jsem byla biletářka, trhala bilety.“

V Gongu spočítali, že paní Homolová trhala lístky u 1 350 představení a 270 000x řekla návštěvníkům „Dobrý večer.“ S těmi, kteří do divadla chodili pravidelně, už si prý pomalu mohla i tykat. A jak se návštěvníci podle ní za těch 25 let změnili? „No někteří podstatně zestárli,“ odpovídá na tuto otázku Honzy Macouna dáma, která si ani v 85 let stará nepřipadá.

A na jaká představení se paní Homolová v Gongu nejvíce těšila? To můžete slyšet v reportáži Honzy Macouna.

Hana Homolová, dlouholetá biletářka Divadla Gong
autoři: Honza Macoun , JMys
Spustit audio