Jarmila Podhorná: Na posílení obranyschopnosti doporučuji lichořeřišnici a tinkturu ze semen grepu

21. březen 2024

Zdůrazňuje, že nejdůležitější je prevence. V okamžiku, kdy už nastane nějaký problém, se k němu musí přistupovat individuálně. „Připravujeme každému sestavy terapeutik na míru,“ dodává Jarmila Podhorná s tím, že se užívají postupně.

Černý kašel trápí spoustu lidí, především ty, kteří mají oslabené horní cesty dýchací. Gemmoterapeutka z Brodku u Konice doporučuje tinkturu ze žampionu a směs Respiro. Sliznicím prospěje černý rybíz, v léčebné kúře by neměla chybět divizna nebo líska.

Zadní rýmu vnímá jako velký problém paní Pavlína. Mívá bolesti hlavy, potíže s mluvením a občas pocit jako by se topila. Jarmila Podhorná říká: „Problém začíná už v dutině nosní, proto je nutné podpořit sliznici, a potom užívat žampion, skvělé antibiotikum na horní cesty dýchací, a na pročištění břízu.“ 

Plíseň na rukách, návaly v období přechodu, stres a úzkosti, svrab, žlučové kameny, makulární degenerace nebo bolesti kloubů trápí posluchače Českého rozhlasu Olomouc, kterým v pořadu Apatyka nabídla pomoc Jarmila Podhorná.

Pořad Apatyka poslouchejte a zapojte se do něj svými dotazy každý čtvrtek od 10:04. Záznam si následně můžete poslechnout ZDE na webu.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.