Jaromír Jágr (49) dal v Benátkách gól. Kladenští Rytíři vedou 1. hokejovou ligu

21. únor 2021

Hokejový útočník Jaromír Jágr si i ve druhém utkání po pondělních 49. narozeninách připsal dva body a pomohl gólem a asistencí Kladnu k vítězství v Benátkách nad Jizerou 6:3. Díky tomu se Rytíři při porážce Vrchlabí v Ústí nad Labem 0:3 posunuli do čela tabulky první ligy.

Kladno venku uspělo po třech porážkách a připsalo si sedmou výhru z posledních deseti duelů. V Benátkách v zápase 29. kola vedlo ve 13. minutě už 3:0. V čase 2:45 otevřel skóre Jágr, který se dostal před brankáře Daniela Krále a bekhendem skóroval. Pro třetího nejlepšího střelce historie NHL to byl v 15. utkání sezony druhý gól a ukončil pětizápasový gólový půst.

Jágr byl i u druhé branky svého týmu. Vrátil puk na modrou čáru Ondřeji Miklišovi, který jej posunul na Zacharyho Fryeho a americký bek upravil na 2:0. Jágr, jenž ve středu při výhře nad Prostějovem 4:2 zaznamenal dvě přihrávky, si tak polepšil v sezoně na sedm bodů za dvě trefy a pět asistencí.

Tříbrankový náskok zařídil Vítězslav Bílek. Na začátku druhé části sice snížil v přesilové hře Vojtěch Jiruš, ale potom se prosadili třikrát hosté. Početní výhodu využil Marek Račuk a do konce druhé části zvýraznili kladenské vedení na 6:1 Rostislav Marosz a Mikliš. Za domácí, kteří potřetí za sebou nebodovali, snížili Daniel Svoboda a Jan Štibingr.

První hokejová Chance liga:

  1. kolo:

Benátky nad Jizerou - Kladno 3:6 (0:3, 1:3, 2:0)

Branky: 23. Jiruš, 43. D. Svoboda, 54. Štibingr - 3. Jágr, 11. Frye, 13. V. Bílek, 27. Račuk, 37. Marosz, 40. Mikliš. Rozhodčí: Bejček, Petružálek - Kreuzer, Polonyi. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:1. Bez diváků.

zdroj: ČTK
Spustit audio