Jaromír Jágr trénoval s Kladnem, v plánu má hrát od začátku sezony

19. červenec 2018 13:11

Legendární útočník Jaromír Jágr absolvoval první ostrý trénink na ledě s hokejisty prvoligového Kladna. I když se cítil hodně unavený po dlouhém období bez hokeje, věří, že se dokáže dostat natolik do formy, aby hrál od začátku sezony. Potíže s kolenem, jež ho sužovaly během minulého ročníku, Jágra zatím nijak neomezují.

Šestačtyřicetiletému Jágrovi v uplynulé sezoně zkomplikovaly zdravotní problémy působení v NHL. Po odchodu z Calgary se vrátil do Kladna, ale odehrál jen pár zápasů a při tvrdém zákroku havířovského Marka Sikory si nešťastně přisedl koleno.

Od poloviny února tak byl mimo hru s poraněnými vazy v pravém koleně a poškozeným meniskem. Starty sbíral jen po vteřinách kvůli pravidlu, aby mohl případně naskočit do baráže, což se nestalo.

"Řeknu to takhle - kdo má rád výzvy, tak mu rád přenechám moje tělo a může si to zkusit. Není to jednoduché. Nečekal jsem žádné zázraky, ale byl jsem rád, že jsem dnešní trénink přežil. Udělám pro to ale maximum a věřím, že se to bude den ode dne zlepšovat," řekl Jágr novinářům.

Olympijský vítěz z Nagana a dvojnásobný mistr světa odhadl, že návrat do dobré kondice a celkové pohody mu zabere zhruba dva měsíce. Úvodní zápas základní části WSM ligy čeká Rytíře 8. září proti Frýdku-Místku. "Věřím, že než začne sezona, tak se dokážu připravit natolik, abych mohl odehrát zápas. Alespoň takový je můj plán," dodal Jágr

Teď čeká kladenské Rytíře série přípravných zápasů. Poslední červencový den Rytíři doma odehrají úvodní utkání přípravy proti mistrovi Kazachstánu Arlanu Kokšetau, v polovině srpna přivítají tým hrající VHL Sarjarka Karaganda. Celkem se kladenský tým v přípravě představí desetkrát a kromě kazašských klubů bude hrát proti prvoligovým Litoměřicím, Slavii a Ústí nad Labem i extraligovým Karlovým Varům a Litvínovu. Ligu Rytíři začnou v sobotu 8. září na domácím ledě proti Frýdku-Místku.

Rytíři se na nový ročník připravují s novou trenérskou trojící Čermák-Lidický-Kregl, suchou přípravu prokládali dvakrát týdně tréninky na ledě na zimním stadionu v Kralupech nad Vltavou.

autor: Ludmila Vondráková | zdroj: ČTK
Spustit audio