Jaroslav Sapík připravil letní salát se sýrem, hruškou a ořechy
Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal se přesunuli do Klokočné u Říčan. V tamní restauraci U Koně šéfuje kuchyni Jaroslav Sapík. Je to zkušený kuchař, který skoro 30 let vařil v hotelu Ambassador, připravoval mnoho recepcí na Pražském hradě a patří k tradiční hospodské rodině z Moravy. Je propagátorem české kuchyně a vychoval i mnoho mladých kuchařů.
V Pochoutkách se pod přístřeškem na zahradě jeho hospody připravoval letní salát se sýrem, hruškou, vlašskými ořechy a medem. Během přípravy jste se dozvěděli, jak nakupuje mistr kuchař, proč si kupuje brýle u Vietnamců, jak vypadá receptář šéfkuchaře a proč by si mladí měli psát, co servírovali hostům.
Letní salát se sýrem, hruškou a ořechy
hrušky, sýr niva, pampeliškový (včelí) med, vlašské ořechy, černé i zelené olivy, rukola, cibulky, letní bylinky, sůl, šťáva z limetky a čerstvý kváskový chléb
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka