Jaroslav Sapík připravil letní salát se sýrem, hruškou a ořechy

Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal se přesunuli do Klokočné u Říčan. V tamní restauraci U Koně šéfuje kuchyni Jaroslav Sapík. Je to zkušený kuchař, který skoro 30 let vařil v hotelu Ambassador, připravoval mnoho recepcí na Pražském hradě a patří k tradiční hospodské rodině z Moravy. Je propagátorem české kuchyně a vychoval i mnoho mladých kuchařů.

V Pochoutkách se pod přístřeškem na zahradě jeho hospody připravoval letní salát se sýrem, hruškou, vlašskými ořechy a medem. Během přípravy jste se dozvěděli, jak nakupuje mistr kuchař, proč si kupuje brýle u Vietnamců, jak vypadá receptář šéfkuchaře a proč by si mladí měli psát, co servírovali hostům.

Letní salát se sýrem, hruškou a ořechy

hrušky, sýr niva, pampeliškový (včelí) med, vlašské ořechy, černé i zelené olivy, rukola, cibulky, letní bylinky, sůl, šťáva z limetky a čerstvý kváskový chléb

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka