Jaroslava Obermaierová je pořád jednou nohou v Praze. Ale srdcem v Hulicích

24. duben 2020

Do domácností v každé vísce vstupuje párkrát týdně vždycky před hlavními zprávami. Možná i vy čekáte na to, až se na obrazovce objeví znělka seriálu Ulice a za pultem svého krámku Vilma Nyklová. Jenže herečka Jaroslava Obermaierová se k vám do obýváku dostává daleko častěji.

Jaroslavu Obermaierovou můžete slyšet skoro pokaždé, když dávají film s Whoopi Goldbergovou, a narazit na ni můžete samozřejmě při opakování některého z mnoha seriálů, ve kterých hrála.

Na nedostatek práce si nemůže stěžovat, ale jakmile má alespoň jeden volný den, odjíždí z Prahy. Venkovské sídlo Jaroslavy Obermaierové je jenom kousek od přehrady Želivka. O svých oblíbených Hulicích si povídala s Pavlem Vítkem v jeho pořadu Tady to znám.

„Moje babička se narodila V Dolních Královicích, což je od Hulic kousek. Jako dítě jsem tam jezdila. Po letech mi jeden strýček nabídl, že jeho otec opouští domek v Hulicích. Já jsem tenkrát čekala Járu, tak jsem řekla ano. Kdybych věděla, co mě čeká, tak bych na to nekývla. Úpravy 100 let starého domku mi daly zabrat,“ přiznává Jaroslava, která do Hulic jezdí už 35 let.

Za tu dobu se dobře seznámila i s místními, kteří o ní ví, že je vyhlášená houbařka. „Já jsem schopná jet z Prahy i ve dvě odpoledne a vyrazit do lesa,“ potvrzuje herečka a dodává, že většinu hub stejně většinou rozdá. „Jde mi hlavně o to sbírání.“

Právě kvůli přírodě si prý Hulice oblíbila a vrací se do nich každou volnou příležitost „Když se mi povede vyrazit hned v devět večer po představení, stihnu ještě Události, komentáře. Za 35 minut jsem doma.“ Hulice mají totiž podle ní dost strategické místo – na brněnské dálnici D1 jste odtud asi za tři minuty. A návštěva Hulic se podle paní Jaroslavy určitě vyplatí. Stačí se zajít podívat třeba do Včelího světa, který je v centru obce v budově bývalé školy.

autor: sap
Spustit audio