Je mu třináct let, sbírá medaile z biatlonových šampionátů a má dvě zlata z olympiády dětí a mládeže

8. únor 2023

Ve třinácti letech patří Antonín Jelínek k velkým biatlonovým nadějím. Sbírá medaile z letních i zimních šampionátů. Formu ukázal také na nedávné olympiádě dětí a mládeže, kde vybojoval ve své kategorii třikrát prvenství. A to není členem žádného tradičního klubu spojeného s biatlonem, ale reprezentuje středočeský KB Trefa Kosmonosy. Stejně jako do nedávna jeho šestnáctiletý bratr František.

"Jsou to hlavně sportovci, kteří dělají hodně navíc, než jsou jenom tréninky. Sportují i ve svým volným čase. Hodně jezdí s tátou na běžky, takže střídají klasiku, skate a tím pádem jsou i vyježděný. Myslím si, že jsou velká budoucnost našeho biatlonu. Oba dva," říká na adresu sourozenců Jelínkových šéf klubu KB Trefa Kosmonosy Michael Fidler.

Třináctiletý Antonín se vydal ve stopách staršího bratra. Na úspěchy nemusel dlouho čekat. Moc dobře si vzpomíná na ten první výrazný. Dosavadním vrcholem pak pro něj byla letošní olympiáda dětí a mládeže v Královehradeckém kraji. Dvě zlaté medaile vybojoval v individuálním závodě, další ve štafetě.

"Nejvíc si cením letos olympiády při štafetě, jsem za to moc rád."

Na olympiádě si věřil. Byl dobře připravený z kosmonoského klubu. A nedělá mu problém ani propojit sport se základní školou.

A kdo Antonína nejvíce motivuje? Poslechněte si v reportáži Pavla Petra.

autoři: Pavel Petr , JMys
Spustit audio