Jedno z největších vítězství, radoval se kouč basketbalistů Nymburka po výhře se Soluní

16. listopad 2016

Byli za outsidery, ale přesto dokázali basketbalisté Nymburka vyhrát v Lize mistrů nad řeckou Soluní. Český tým zvítězil o osm bodů 87:79 a připravil favoritovi jeho první porážku v soutěži. Středočeši naopak i po pěti odehraných zápasech drží neporazitelnost.

„Myslím, že to je jedno z největších vítězství Nymburka, a to jsme hráli proti skvělým týmům,“ prohlásil po zápase trenér Nymburka Ronen Ginsburg.

„Proti řeckým týmům musíte hrát se stejným zápalem, s jakým nastoupí oni. Byli jsme skvělí v obraně, nehráli příliš otevření a zvládali se po výkyvech znovu chytit,“ chválil si kouč středočeského týmu vítězství, kterému nasměrovala jeho tým výhra o 15 bodů v úvodní čtvrtině - s tím souhlasí i jeden z nejlepších střelců duelu Vojtěch Hruban.

„Dokázali jsme dávat střeli, dokázali jsme je zastavovat, nedostali jedinou lehkou střelu. Ta čtvrtina byla prostě super, ale bylo jasné, že takhle s takovým týmem hrát až do konce nebudeme. Vedení nám ale pomohlo a drželi jsme ho v podstatě celý zápas,“ říkal basketbalista, který až na chodbě cestou z haly slyšel vlastního slova.

Na palubovce si se spoluhráči křičel pokyny na pár centimetrů a stejně se neslyšeli. Mohlo za to několik desítek řeckých fanoušků, kteří vytvořili bouřlivou atmosféru.

„Je vždycky svátek hrát v takové atmosféře. Je to vždycky lepší než se bavit na hřišti normálním hlasem,“ dodává Vojtěch Hruban.

autoři: mch , jkn
Spustit audio