Jezírko pro obojživelníky, okenní žaluzie, minimyš africká

4. září 2010

Ve 196. dílu Hobby magazínu se dozvíte všechny důležité informace k tomu, abyste si mohli na vaší zahradě pořídit jezírko pro obojživelníky. Nepořídili jste si včas žaluzie do oken a teď toho litujete? Ještě to můžete stihnout a trochu se doma ochladit. Víte, která myš je nejmenší na světě? Představte si, že minimyš africká. Pokud si ji budete chtít pořídit, budou se vám určitě hodit naše rady...

Jezírko pro obojživelníky
Možná je vaše zahrada už tak dokonalá, že máte pocit, jako by se z ní vytratila sama příroda. Možná vám na zahradě chybí užiteční živočichové, kteří by se ale rádi u vás ubytovali... Zkuste si místo dalšího okrasného jezírka s lekníny pořídit tůňku pro obojživelníky. Vaše zahrada tak skutečně ožije. Všechny důležité informace pro vás zjišťovala Markéta Vejvodová u Petra Stýbla z ČSOP v Praze.

Vyřezávání ovoce a zeleniny
Jistě jste už na mnohých akcích, slavnostech a soutěžích viděli překrásné obrázky vyřezané například do melounu. Vyřádit se dá i vyřezáváním třeba do okurky, jablka, bílé ředkve, mrkve nebo dýně. Stačí si jen připomenout Halloween. Ostatně i v naších zeměpisných šířkách stále žije tradice vydlabaných hrůzu nahánějících dýní se svíčkou uvnitř. Vyžaduje to zručnost a pochopitelně trpělivost. S odborníkem na slovo vzatým natáčela Soňa Jindrová.

Žaluzie venkovní i vnitřní
Také jste uvěřili všem zprávám, že letos bude díky „islandské sopce“ spíše chladnější léto, nepořídili jste si včas žaluzie do oken a teď toho litujete? Ještě to můžete stihnout a trochu se doma ochladit. O možnostech žaluzií a jejich praktičnosti mluvila Markéta Vejvodová s Lukášem Homolou z firmy Isotra.

Minimyš africká
Víte, která myš je nejmenší na světě? Představte si, že minimyš africká. Ta je ještě menší než naše myška drobná. Chtěli byste si ji pořídit? Pak si poslechněte, co o ní říká Líza Švejdová, odbornice na zájmové chovy, za kterou nás zavede Jan Zítka.

Dobrá rada na závěr
Zaschlou barvu na rukou odstraníme snadno obyčejným stolním olejem.

autor: Eduard Hrubeš
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.